11 December 2013

GAYDAR (GAY OR NOT)

Hello everyone! Korang sihat tak? Gibb sehat je. Okay lah, kalo tengok tajuk kat atas, golongan gay pasti dikurniakan dengan anugerah yang dipanggil Gaydar. Gaydar ni adalah kebolehan mengesan orientasi seksualiti seseorang sama ada die cenderung kepada golongan sejenis ataupun tidak. Honestly, Gibb punye Gaydar sangatlah lemah berbanding mak hayam lain yang Gibb pernah kenal. Sesetengah orang kata golonngan bottom mempunyai reaksi Gaydar yang lebih kuat berbanding golongan top. Betul ke? Cube try tengok video kat bawah ni.


Kalau korang tengok video kat atas ni, korang pon mesti konfius jugak kan? Sebenarnye zaman sekarang ni memang susah kita nak bezakan yang mana straight dan yang mana gay sebab banyak lelaki lurus pun dah mula berpakaian yang sangat kemas and sharp. Roommate Gibb dulu pon pernah dituduh gay kerana cara pemakaian die yang sangat rapi dan terlalu metrosexual.

Berikut adalah beberapa perkara yang dilihat ketika mengaktifkan Gaydar korang:

*LIHAT CARA BERJALAN: Kalo dah jalan kepit tu sah-sah gay.

*CARA PERCAKAPAN: Kebiasaannya nada percakapan lelaki gay dan lelaki lurus sangat berbeza, Gay akan bercakap sedikit lembut. Namun ada juga gay yg suaranya macam lelaki biasa, cuma kalau diteliti masih ada juga nada lembut.

*CARA PEMAKAIAN: Gay selalunya dress-up dengan bermain terlalu banyak warna. Lebih berani mengenakan warna-warna kontra dan lebih banyak pendedahan kulit seperti mengenakan short pants dan singlet. Mereka juga bijak memilih pakaian mengikut ukuran bentuk badan mereka.

Ciri-ciri di atas ini tak semestinya 100% betul, sebab zaman sekarang ni golongan gay datang dalam pelbagai ciri. Gay juga menjalani kehidupan seperti manusia biasa, bekerja sebagai guru, arkitek, penjual sayur, polis, dan lain-lain. So jangan terkejutlah bile kawan korang yang kerja cikgu tu mengaku kat korang yang dia gay.

Neil Patrick Harris, jejaka gay paling cool pada pendapat aku.

So, korang yang kat luar sana tu, jaga-jaga kerana ada yang sedang memerhati gerak-geri korang. Kalo dah terkantoi tu, janganlah nak menyombong okay. Kita hidup dalam dunia PLU ni, dunia kita ni kecik je. Pusing sana pusing sini jumpe orang yang sama balik. Yang pasti, hidup kene sentiasa ceria dan enjoy!

10 December 2013

TANPA PORNO, BOLEHKAH ANDA HIDUP?

Hello sume para pembaca! Rasanye dah sebulan lebih Gibb tak update blog ni. Gibb busy sikit, maklumlah dah akhir tahun kan. Nak siapkan itu, nak siapkan ini.

Ok lah, kembali ke topic asal kita. "Bolehkah anda hidup tanpa porno?"

Pada pandangan Gibb, memang tak boleh la. Porno ni memang dah terlekat kat kepala seorang individu yang bernama gay. Kalau korang tak percaya, gay yang solat 5 waktu pon still tengok porno sebab tak nak terjerumus dengan gejala sex luar tabii. Gibb bukan nak kata mereka ni golongan yang teruk, tapi Gibb sangat respect golongan gay yang masih mempunyai didikan agama yang cukup untuk membimbing mereka supaya terhindar dengan perkara-perkara maksiat. tal mengapalah, anggap je tu mcm antidote untuk kesangapan korang.

Bagi diri Gibb sendiri, Gibb pon bukanlah penonton porna yang tegar. Tapi bile dah sangap sangat, berderu-deru darah kat pembuluh zakar ni suruh tengok aksi-aksi lucah yang menjanjikan air mani sebagai pemuas nafsu. Lepas air tu dah keluar, takde la nak tengok lagi. Shutdown terus laptop tu.


Tapi sebenarnye kepuasan menyaksikan porno ni hanyalah sementara. Bagi Gibb, tidak salah kalau kita menggunakan porno ini ke jalan yang betul. Tapi kurang-kurangkan lah. Gibb tau kadang-kadang korang sangap jantan sampai tak boleh nak kawal nafsu berahi tu, Gibb pon hadapi perkara yang sama.

Bila dah rasa berahi tu, gunakan media social yang ada untuk berkenalan dengan manusia-manusia baru, jangan tau nak ajak sex je. Tidak salah untuk kita sebagai PLU berkongsi pendapat dan bertukar-tukar pandangan mahupun hobi sesame sendiri. Mana tau kalau bertuah, dapat jumpe jejaka idaman ke. Paling tidak pon dapat buat kawan baik yang boleh share masalah sesame sendiri.

Semperna dengan terbitnya entry ini, Gibb telah remove semua bentuk video porno dalam blog Gibb dan nak jadikan blog ni porn free 90%. Hope misi ni berjaya dan berharap dapat mencipta blog yang lebih berkualiti dan boleh dikongsi untuk semua golongan PLU.