27 May 2014

SELAMAT TINGGAL ARIL BUAT SELAMANYA

Salam sayang daripada Gibb kepada semua yang rajin membaca dan membelek blog saya. Okay lah, entry kali ini still pasal Aril (kalo korang baca entry-entry sebelum ni, korang tahu le kisahnye).

Kisahnye Aril dah decide dah tak nak contact Gibb dan die nak move on dengan kehidupan die. Gibb respect dengan apa yang die nak buat and Gibb pon rase dah tak perlukan die lagi.

Mule-mule kenal dulu, Aril memang bagi angan-angan indah kat aku. Time tu aku rase happy gile. Tapi second time aku kenal die, kotorang dah macam tak sehaluan. Masing-masing macam ade sikap tidak puas hati. Macam ade je yang tak kena. Sampai la pada suatu hari, aku terime message terakhir daripada Aril:

Goodbye message.
Lepas ni memang aku takde la nak cari Aril dah. Rasenye ni yang terakhir. Ape-ape pon aku doa Aril sentiasa happy dalam ape yang die lakukan.

Kat bawah ni aku rumuskan sedikit sejarah aku kenal Aril:

* 16 Februari 2014 - First time Aril tegur aku kat PR. Die salah seorang pembaca blog aku.
* 11 Mac 2014 - Aril delete account PR.
* 13 Mei 2014 - Lepas aku buat entry MENCARI ARIL (19 april 2014), aku saje search username Aril kat PR, sekali jumpa plak. So aku pon text, dan die reply balik.
* 19 Mei 2014 - Aril send last message kat PR dan decide nak delete accout PR die. Die gak decide tak nak contact aku dah.

Kesimpulannya aku memang selalu tak berjaya bile diberi peluang kedua. Takde rezeki kot nak kawan ngan die. Maybe salah aku gak pegi publish pasal die. Takpe la, aku redha je.

13 May 2014

ARIL WAS FOUND!

Hi semua! Gibb ade berita gembira nak share! Gibb dah jumpa Aril balik! Bersyukur sangat. Dalam pukul 3:30pagi, bertarikh 13 Mei 2014, time Gibb check e-mail, terdetik plak nak cari Aril kat PR. So Gibb enter la username die yang lama. Sekali appear pulak. Lantas Gibb pun terus send message ringkas untuk confirmation.

Eh, it's Aril? Could it be?
Hampir pukul 7:00pagi, Aril pon reply and told me that he's the one. Gembira gila hati Gibb. I know Tuhan pinjamkan sekejap je perhubungan aku dengan dia, tapi aku masih bersyukur dengan apa yang dikurniakan oleh-Nya padaku.

Kepada Aril, Gibb tahu kau mesti kecewa sebab Gibb buat entry ni. Maafkan Gibb, I can't help it. I hope perhubungan kita ni mampu berkekalan walaupun sebagai sahabat.

Tetiba Gibb rasa macam nak share video PlanetRomeo App ni. Agak kreatif sebenarnya. Enjoy. Assalamualaikum.

 
PlanetRomeo App.