17 March 2015

#ASKGIBB : SUKA ATAUPUN TIDAK?


Dear bro Gibb,

Actually aku just blogwalking je, then nampak this section and kinda interested. Memandangkan aku memang tengah ada problem and tak tahu nak tanya siapa, so this is it.

Aku jenis guy yang still inside the closet. Masih takut nak reveal my own self. One day, aku jumpa seorang mamat ni, knew him from one of my friends. At the first place, aku tertarik dengan dia, dengan pembawakan dia and everything. So, we met and berkenalan. Jarak umur dia jauh jugaklah dengan aku, so aku bahasakan diri dia abang.

Then we met a few times just to hangout and borak-borak. The problem is, bila aku text dia, dia macam tak interested je nak text dengan aku. Dia kata dia jenis yang tak suka text just because less of human touch whatsoever. And I'm quite confused dia ni suka kat aku ke tak? And each time, aku je kene start conversation and cerita itu ini.

Aku perceived yang dia tak suka kat aku and tried to forget him. But later tak boleh la, I can't really forget him. He's one of a kind and aku jenis yang susah nak attached to someone and fall in love.

So, what should I do? Forget him? How?

(anonymous)


**********


Firstly Gibb nak minta maaf sebab mengambil masa yang lama untuk memberikan pandangan Gibb pada masalah you, and thanks sebab sudi memblogwalking kat blog I, sekaligus sudi berkongsi masalah you.

Berbalik pada masalah you. At first I rasa you sangat beruntung sebab dapat mengenali someone yang mungkin boleh I consider as a man of your dream (since you stated that he is one of a kind).

Tentang perangai si dia yang tak berapa suka nak texting. I akui memang manusia seperti ini masih wujud di muka Bumi ini. Memang spesis manusia macam ni lebih sukakan face-to-face conversation berbanding texting. Dan I rasa dia ni seorang yang membosankan dan maybe merendah diri, that's why die jarang nak start conversation, takut-takut topik yang dia nak sampaikan buat you rasa tak senang hati.

If you like him, and if he's gay, I think you should go for it and try harder. Sebab deep down dalam hati I berkata yang maybe he likes you too, but he just don't know how to tell you that. Mungkin sebab dia malu nak mengaku. Kalau tak, takkan lah dia rajin nak keluar hangout dengan you, borak-borak. Manalah ada lelaki yang sanggup nak keluar dengan lelaki yang baru je kenal just untuk borak-borak je.

Sebab bagi I, if you lupakan dia tanpa ask him about his feeling towards you, macam rugi je sesi perkenalan korang. At least if you tanya dia, or confront to him about your feeling towards him, you dapat selesaikan satu masalah yang bermain-main dalam pemikiran you.

Have balls and take that risk. It's okay if he's answering no, and it's okay if your feeling getting hurt. It is all for temporary, later everything will relieve. Namun, apa-apa keputusan pun semua di tangan you. Gibb hanya mampu memberi perangsangnya sahaja.

Bukan senang tau nak cari mister one of a kind. Opportunity knocks.

Never lose hope.

11 comments:

  1. yeah bro...go ask him...tak salah mencuba...nanti menyesal..:)

    ReplyDelete
  2. bestnya First Kiss.. bedebo debo hikkkk anyway shin kurang suka kiss.. mungkin kalo jumpa org yak bebetul shin suka and cinta ok kot kiss kiss ni

    #ehcitepasalKissplak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah shin, mmg ade ade sesetengah gay yg x kiss sesuka hati, dorang hanya kiss org yg bergelar bf je...

      Nanti ade lah tu jodoh shin

      #ehcitepasalJodohplak

      Delete
    2. aku antara 'sesetengah' tu...hehehe.

      personally bagi aku..kalau orang tu layan nak tak nak jer,reply pun lambat,asik kita jer initiate convo..besar kemungkinan dia not interested..

      tapi kes 'abang' ni unik sebab dia tak suka chatting,susah nak tahu dia interested atau tak..ikut je laa cakap Gibb..cuba dulu.

      #akupulakyangover

      hahahaha

      Delete
  3. Aku setuju dgn Mr Gibb, that guy sangat lucky to have someone yang nak hang out with him. Somehow, oleh sebab org tu sudah berumur, dia agak reserved sikit about feelings ni, most probably they don't want to get hurt again and want to settle down.

    If you never try, you never know. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, orang yg berumur ni agak berhati-hati dalam hal yg melibatkan perasaan.

      Delete