18 September 2016

DRAMA


Entah la...

Jam menunjukkan pukul 4:08 pagi and I have a meltdown.

Minggu ini banyak sangat benda yang bermain dalam kepala otak aku.

Aku rasa rendah diri.

Aku rasa macam ada suara yang berbisik supaya aku berhenti berdrama,

Entah la...

Aku selalu berkata supaya berhenti, tetapi aku makin ketagih.

Entah la...

Aku tidak tahu hendak buat apa sekarang.

Walhal sebentar tadi aku happy sahaja.

Dapat keluar date.

Lepas itu spend time dengan abang aku yang rajin melayan kerenah aku.

Aku rasa hidup aku sudah cukup sempurna.

Namun aku masih rasa kosong.

Maybe sebab aku terlalu happy sampai aku terlupa nak bercakap dengan Dia.

Susah sebenarnya jadi aku.

Orang tak mudah nak fahami aku.

Tertekan juga.

Air mata senang sangat keluar waktu-waktu macam ini.

Minta maaf sangat-sangat.

Entry kali ini berbunyi drama.

Namun itulah rialitinya.


Aku selalu nyanyi lagu ini bila aku tengah happy.

Tapi lagu ni lagi memberi kesan bila aku tengah feeling down.

Indeed, I still crying now.

5 kali cubaan untuk menyanyi.

Damn.

I know lepas ini maybe akan ada orang yang akan bertanya, "Are you okay?"

Lepas itu aku akan jawab, "Yeah, I'm fine (with the smiling face)!"

But actually I'm not.

Aku ini jenis susah hendak bercerita masalah aku pada orang.

Sudah sejam lebih bergelinang menangis.

Hurm, I don't know.

Aku tahu entry kali ini sounds like whining and pathetic.

Tapi apa yang aku dapat kalau setakat menagih simpati.

I always need to work my ass to make myself happy again.

So, everyone, please enjoy your lives while you still can!

Sekian.  

6 comments:

  1. you,..rindunya, dapat dengar lagi suara u..hehehe..take care anda love u..senyum tanpa perlu kata apa-apa...abaikan perasaan down tu k...mmuaahhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sayang... everything is fine now.
      alhamdulillah

      Delete
  2. Is that really u singing? ke mamat yg bimbo?..xkesahla sape nyanyi..sodap...anyway, semua org berdrama la dlm dunia ni...adat manusia...yg cantik, seronok, happy akan di'telanjangkan' kepada dunia..tapi yg jahat hodoh, akan disembunyikan dari semua...itulah realiti...sbb tu la mamat ber'blog'..so that I can be 'real'..xperlu takut nk cakap yg benar..xperlu nk 'berlakon dan berdrama...
    what makes u different, what kind of 'drama' u're into..

    kalau drama cam tv3 ke astro ria ke..mmg ko hentikanlah drama ko..

    kalau drama ala2 astro oasis ke, tanah kubur ke.. ( maksud aku drama yg realiti..bknnya fantasi)..

    and I quote ' I always need to work my ass to make myself happy again'..< be thankful u are still fighting for ur OWN happines..coz some..they have stop fighting..tu yg ade masuk tanjung rambutan tu..
    for me, we need to always be bigger than our problem..we decide, happy or sad...

    so If u ask me..I want Happy...
    and now only I want it..I put my effort too..contohnya membaca blog ko ni..it kinda makes me happy..haha..so, lets spread this ;happy' environment..
    Note : cam mamat slalu ckp..selalulah gunakan 'quota' happy yg unlimited tu..xyahla guna kuota sedih tu banyak sgt..
    till next time..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually, orang yang macam aku je akan faham drama aku.

      I agree with you, kat blog ni aku tak perlu berpura-pura sangat, aku just perlu jaga identiti aku je.

      I think maybe later we can meet and talk... U seem cool babe...

      (BTW, it was me singing above)

      Delete
    2. if thats really u singing..i'll definitely say yes for a meet..haha..aku hantu karok beb..suke dgr sore org yg sodap2 ni..

      Delete
    3. suara kita tak sedap la mamat, biasa-biasa sahaja...

      Delete