30 May 2016

50 RANDOM FACTS ABOUT ME

Waddup internet! Lamanya aku tak menulis entry baru. Now pun tengah terkebil-kebil lagi nak buat ayat pendahuluan. Hahaha. 

So, ke mana aku menghilang selama ni? Ohhh, you don't need to know, tak penting pun. Apa yang penting, aku ada kat sini sekarang. Now pun, aku dah rasa macam seorang blogger baru yang masih tercari-cari apa benda yang aku nak merepek dekat sini. Almaklumlah, lama jugak aku tak jenguk-jenguk dunia blog ni.


Okaylah, maybe segelintir pembaca di luar sana sudah familiar dengan Gibb Sulaiman. Aku merupakan seorang penduduk bandar Shah Alam dan berbintang Sagittarius. Kepada yang masih belum kenal dengan aku lagi, here are 50 random facts about me. Let's get started, shall we?


1) My first job experience was actually tolong jiran aku jual kuih-muih dekat bazaar ramadhan when I was around 10.

2) I love helping people but I really hate when they asking for help too much.

3) I used to hate people name Syafiq.

4) Aku suke berambut panjang, tapi malas nak menjaganya.

5) Aku suke merasa makanan kucing (kibbles).

6) Band pertama yang aku pernah beli kasetnya adalah Maroon 5.

7) Benda yang paling aku takut sekali adalah ketika aku tak berduit.

8) Aku suka shopping benda-benda merepek.

9) Love gardening, but lazy to water the plants.

10) After I get angry with my mum, I usually regret about it.

11) I'm kinda homophobic sometimes.

12) Aku adalah seorang yang pandai bermuka-muka.

13) Benci sangat bila orang cakap aku ni seorang penipu walhal aku dah menyatakan perkara yang benar.

14) Aku tak kisah jika satu hari nanti Malaysia ini bakal diperintah oleh bangsa lain.

15) Aku suka dengan teknologi.

16) Mula suka dengan benda-benda retro seperti walkman, mesin taip, pemain piring hitam, dan sebagainya. Namun aku takkan beli semua tu, membazir kot.

17) Pernah berdiet dengan mengamalkan pengambilan daging putih dan seafood sahaja dalam jangka masa lebih dari setahun and I'm turned out to be so skinny.

18) Gemar mengumpat.

19) Suka tidur dengan bantal yang banyak.

20) Benci dengan orang yang berlagak dan perasan hebat.

21) Suka tengok orang yang bodoh buat-buat pandai, sebab nanti aku ada bahan nak mengumpat.

22) Percaya yang Allah itu ada dan sentiasa bercakap dengannya whenever I need to.

23) Aku tak percaya dengan mak aku 100%.

24) Tak berapa suka sangat bercakap di telefon lama-lama sebab nanti telinga aku jadi panas.

25) Suka acah-acah gedik.

26) Benci bila barang yang aku teringin nak beli ada promotion, tapi time tu aku tak ada duit.

27) Kerja pertama aku lepas SPM adalah menjadi cashier dekat Parkson Subang Parade.

28) Love having sex, I don't even know how many guys I'm sleeping with.

29) Love kissing.

30) Love making lasagna.

31) Aku teringin nak buka cafe sendiri.

32) My dream job was actually to become a counsellor.

33) Ada kebolehan untuk rapat dengan seseorang yang orang lain benci akan dirinya.

34) Suka betul makan salmon sushi.

35) Brokoli, kubis bunga, kubis panjang dan sawi adalah merupakan sayur-sayuran yang aku tak gemar.

36) Gemar mencari idea-idea menarik untuk mengambil gambar.

37) Kurang gemar dengan adat Melayu yang menyusahkan.

38) Aku respect pada pendatang asing yang mampu berhijrah ke negara orang semata-mata untuk mengubah nasib diri dan keluarga mereka.

39) Aku juga respect pada golongan perempuan yang boleh hidup sendiri tanpa bergantung harap pada orang lain terutama pada lelaki.

40) Aku suka menghadiri majlis yang mempunyai tema.

41) Suka makanan dalam tin walaupun aku tahu benda tu tak elok untuk diri aku.

42) Obses dengan Digimon, terutama sekali pada watak-watak musim pertama.

43) Aku menganggap menyusun barang itu adalah suatu jenis hobi.

44) Suka sangat baca kisah-kisah mistik yang terjadi di seluruh Malaysia.

45) Menjadi sedikit berani bila berdua, menjadi sedikit penakut bila berseorangan.

46) Pernah bergambar dengan hantu secara tak sengaja.

47) Pernah bercita-cita nak jadi seorang model.

48) Aku seorang ornithophobia (baru je Google perkataan ni).

49) I strongly believe that I am the glue that holding my siblings together.

50) Yes, I am still single.


Rasanya setakat tu je lah yang boleh aku fikirkan. Kalau nak tahu lebih lanjut, hantarkan e-mail anda ke naquibzernow@gmail.com or boleh terus hantar kat slot #ASKGIBB. Maybe aku akan aktif berblogging semula sebab konon-kononnya aku dapat nafas baru.

Kalau nak tahu maklumat extra tentang diri aku, bolehlah jenguk entry #20FACTSABAOUTME

Sekian.

10 comments:

  1. Welcome back Gibb, banyak juga persamaan u dengan i, lebih dari 10..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke... nampak sangat i ni tipikal gay people kan...
      hahahahaha!

      Delete
  2. No 44 pun Amir suker...and nak tgk gambar fact no 46 tu...*wink~wink.....

    But fact no 28 paling tak bleh blah...huhuhu...;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo amir, i tak simpan lah pic tu sebab time tu seram giler.
      nampak muka momok tu denga rambut panjang.
      waktu senior tunjuk gambar tu, mula2 tak perasan pon. ingatkan gambar biasa je.
      sekali die cakap, "cuba kau tengok sebelah kau" sambil die tunjuk gambar tu.
      i terus menjerit macam seram giler, terus takut nak tengok gambar tu.

      Delete
  3. 30) nak rasa your lasagna pliss
    42) obses gak digimon season 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. aries, nanti one day kite jumpa, insyaallah i buatkan satu.

      Delete
  4. Quite funny fact !
    I laughed a lot !
    HAHAHA
    Ada certain yang we both sama jugak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan you dengan i memang banyak persamaan ke?
      twinzies!

      Delete
  5. Gambar mana gambar? hahaha..

    BTW...selamat kembali ke arena blogging.

    ReplyDelete