14 August 2014

PERBUALAN YANG TAK DIJANGKA

Copy paste daripada perbualan aku di Facebook bersama seorang surgeon. Aku tak pasti bahawa dia adalah seorang surgeon yang sebenar ataupun tidak, tapi melihat daripada profile pic dia, kelihatan seperti seorang surgeon. 

Okay lah, aku gelar die ni dengan nama KM (bukan Kifli Mally tau!). Perbualan di bawah ini adalah benar, yang diedit hanyalah kesalahan beberapa ejaan. Sila baca dengan teliti dan nilai di mana silapnya.

KM:
thank sudi accept.

Gibb:
sama2.

KM:
sihat?
dari mane?

Gibb:
shah alam doc.

KM:
owh.
cheras.
lewat tido?

Gibb:
aah.
abang kenal khai syazuddin tu?

KM:
kenapa?
kawan ke?

Gibb:
x la.
kenal sebab die femes je.

KM:
ye ke?
femes kat mne tu?
pernah jumpa dia la ni?

Gibb:
die kan femes kat fb ni.
mne pernah jumpe.
tegur pun x.

KM:
owh ye ke.
ok je dia.
mne pic awk?

Gibb:
sorry.
not up for pic doc.

KM:
patut la x ditegur kalo mcm ni punya perangai.

Gibb:
ini akaun rahsia.
i ade akaun lagi satu.

KM:
ok nite.

Gibb:
nite.

KM:
bye.

Gibb:
bye.

KM:
kalo perangai mcm ni x payah banyak akaun pun x pe.
bdk hingus betul...
pas tu nak meroyan bagai.

Result daripada kesilapan aku bertutur bicara. Hahaha.




6 comments:

  1. budak Khai Syazzudin budak Khai yg sakit bontot tempoh lalu tu ke? ada lh kenal seorang budak bernama Khai yg femes kat FB ni, jenis yg kecoh2 sikit.. yg kata ada lari dr rumah semua lh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. about sakit bontot n lari rumah tu tak sure la encik putera. tapi Khai Syazzudin ni femes lah gak... search je name die kat fb...

      Delete
  2. At the end dia block ke ?
    Pelik-pelik perangai manusia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah awak.. pelik kan?
      tak faham motif sebenar pembunuhan....

      Delete