30 October 2014

AWAK , SAYA MINTA MAAF


Baru-baru ni aku ade bercanggah sedikit pendapat dengan seorang kenalan di Facebook. Percanggahan tersebut membuatkan aku tergerak hati untuk block akaun Facebook dia (first time block orang ni, rasa excited) atas sebab-sebab tertentu.

Seriously aku tak tahu pulak yang dia sayang aku dan betul-betul minta maaf atas kata-katanya. Kerana aku ni pembuli cyber, aku paksa dia untuk membuat satu sajak (topik bebas) untuk aku.



-KAMAR JIWAMU-

DISEBALIK KAMAR JIWAMU
KUPERHATIKAN SEAKAN BISIKAN CINTA
MELIRIK INDAH DIKELOPAK MATAMU
HINGGA MENGGETAR JIWA MUDAKU
BIARPUN AKU TIDAK MENYEDARI HADIRMU
NAMUN ENGKAU AMAT PRIHATIN TERHADAPKU

DISEBALIK KAMAR JIWAMU
TERPAHATNYA KEMAAFAN
YANG INDAH MEMPESONA
SEAKAN MENGERTI KELUHANKU
MENGISI KEKOSONGAN JIWAKU
YANG HADIR MENEMANIKU

KERNA ENGKAU BUKANLAH SANDIWARA
YANG HANYA LAKONAN DAN REKAAN SEMATA


Aku pun cakaplah kat dia yang sajak ni tergantung dan jalan cerita dia tak habis (jahatkan aku). Dan setelah berfikir panjang, akhir sekali aku e-mail kat dia dan menyatakan yang aku berasa kurang selesa berkawan dengannya. Aku tak mahu dia hubungi aku lagi.

"Kepada awak, kalau awak terbaca entry ni, I minta maaf kay. I sebenarnya sayang kat awak, tapi I rasa ini mungkin jalan yang terbaik untuk diri I. Setiap hari I du'akan supaya awak bahagia dan jangan lupa solat kay. I harap awak berjaya dalam apa yang awak ceburi. Insyaallah, kalau ada umur yang panjang, you will meet the real me somewhere else."

Sekian.

6 comments:

  1. saya pon rasa sajak tu tergantung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat macam mana awak...
      persahabatan yg terjalin pun sudah tergantung....

      Delete
  2. Sedihhhhh

    Berakhir sebelum bermula

    ReplyDelete
  3. KERNA ENGKAU BUKANLAH SANDIWARA
    YANG HANYA LAKONAN DAN REKAAN SEMATA
    Kerna kau bukan didepan mata,
    Untuk ku curah cinta sepenuh jiwa...

    *saya dh habiskan awak, harap awak boleh terima saya semula...
    Pelisssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. John, tq...
      saya nak email die sekarang juga!

      Delete