20 June 2014

ALAMAK! KANTOI...

Salam satu Malaysia sang pujangga cinta! Aku doakan semua ceria-ceria di luar sana bak merpati putih yang terbang bebas menerokai dunia.

Berbalik pada tajuk di atas, aku nak ceritakan kisah aku terkantoi ngan family aku yang takde sivik kat rumah ni. Sebagai manusia, kita mesti pernah rasa suasana kantoi tu macam mana kan? Perasaan di mana kau rasa nak putar balik masa dan buat semula perkara yang betul supaya rahsia yang disimpan tak terbongkar.


Kisahnye abang aku nak pinjam barang aku pada pada mulanya. Die ade text aku pada pagi hari tersebut cakap nak pinjam barang tu. So, aku yang kedekut ni malas la nak reply sebab aku tak nak bagi die pinjam barang aku dah. Die setiap kali meminjam barang bukannye reti nak jaga. Semua buat macam harta sendiri. Yang menyakitkan hatinya, die pinjam sampai rosak.

Since abang aku tu tengah kerja, dan balik dalam pukul 9:00 malam, aku dah planning baik untuk elakkan diri aku dari bertembung dengan muka die yang tak tahu malu tu. Sebab malam tu aku rasa sangat mengantuk, so lepas solat Maghrib aku decide nak tidur terus.


Memandangkan aku ni jarang kunci pintu billik, so mamat ni selamba je masuk bilik aku dan kejut aku sebab nak pinjam barang tu. Aku macam malas-malas layan pun bagi tahu lah barang tu ade dalam laci. Dalam bilik aku tu lebih kurang ada 8 laci semuanya. So mamat ni pegi la selongkar laci aku yang barang dalamnya tersusun rapi tu satu-persatu. Dalam 10 minit gak lah die cari, dan akhirnya jumpe gak barang yang die nak pinjam sangat tu.

Barang dalam laci aku lebih kurang macam inilah tersusunya.
So dalam beberapa jam selepas kejadian tersebut berlaku, aku pun terjaga dan decide nak check barang-barang dalam laci aku. Time tu punye lah sakit hati tengok barang-barang dalam laci aku berselerak. Paling tak best sekali, bile aku tengok bekas kondom aku dah takde kat tempat asal. Biasanya aku akan simpan kondom aku kat laci undies dan aku selit kat bahagian bawah sekali. Tapi lepas aku bukak je laci tu, kondom tu ade kat atas. Time tu rase geram sangat, dan harap boleh putar balik masa. Aku buntu gile time tu. Then aku tenangkan diri dan kembali ke katil untuk tidur semula.


Kat atas ni lah contoh bekas kondom yang aku miliki. Actually aku ade 3 bende ni, tapi 1 aku dah bagi kat skandel aku sebab die kata cantik plak bekas tu. Rasanye edition ni pihak Durex dah tak keluarkan dah. Pernah member perempuan aku ingat ni bekas coklat, hahaha. Bongok minah tu, bajet suci. Padahal dah kene tebuk banyak kali dah sebab ex die cerita kat aku.

Even aku ade laci yang boleh dikunci, namun aku tak pernah kunci sebab aku tahu takde siapa pon nak selongkar sebab barang aku semuanya tersusun. Satu barang teralih sikit pon, aku boleh perasan. So, aku akan pura-pura je perkara "kantoi" ni tak pernah berlaku. Nasihat aku pada diri sendiri dan pada korang sume, better simpan barang-barang yang korang tak nak family korang jumpa kat tempat yang selamat, dan kalau boleh berkunci. Sebelum sorok sesuatu barang tu, letakkan diri korang sendiri di tempat seorang pencuri. Tanya diri sendiri soalan ni, "Kalau aku nak mencuri, rasanya aku akan cari tak barang itu kat sini?".

Ala, aku tahu budak-budak lelaki memang pandai nak sorok-sorok barang ni, lagi-lagi gay macam kau yang tengah baca ni. So, pandai-pandai la korang nak hidup okay.

Sesiapa yang tengah tunggu cerita Budak Gerai yang tak berapa nak popular tu, chapter 07 on the way. Sayang korang sebab bagi sokongan padu kat Gibb. Muah muah muah.

2 comments:

  1. sangat tak suka bila orang selongkar barang peribadi. and sangat tak selesa bila dah kantoi. aku ada pengalaman terkantoi, tapi di diamkan saja, macam tak ada apa yang berlaku. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually kalo nak selongkar pon, hati2 la.. ni bile dah selongkar, biar macam tu je...

      sakit hati n rungsing dibuatnye... aku pon ade gak selongkar barang abg aku n bersepah cd blue die, tapi diam je lah... hahaha...

      Delete