30 June 2014

MY BROMANCE RELATIONSHIP (SEQUAL)

Okay, ni sambungan daripada entry yang lepas which is MY BROMANCE RELATINSHIP. Aku nak cerita lebih lanjut pasal kawan aku tu.

Bromance (Gossip Girl)
Kawan aku ni sebenarnye budak sport. Die main ragbi dan hoki untuk kolej (sebab tu bile aku baca cerita Asrama karya Inche Shark, aku macan terasa related sikit ngan watak Haikal). So obviously die ramai kawan dengan budak kos lain berbanding aku. Aku ingat lagi satu hari time baru balik dari library menuju ke kolej, aku jalan kaki ngan roommate aku. Before sampai kolej tu memang kitorang akan jumpe padang dulu. Kebetulan hari tu die ade praktis hoki, aku buat-buat tak nampak sebab segan la kalau aku nak melambai-lambai tangan, nanti member-member die cakap pe pulak. But surprisingly die yang senyum dan lambai tangan kat aku, then berlari kat aku dan tanya aku dari mana. Oh, how sweet, die x hiraukan langsung ape kawan-kawan die nak kata. Roommate aku ni dah biasa dah ngan keadaan macam tu, sebab die tahu I always have a boy crush to anyone (walaupun roommate aku tu straight, die tahu aku ni memang mereng dengan my sex orientation).

Tergoda tak dengan pemain hoki ni?
Even aku penah ajak die overnite together, then he ask me back, "Kira macam date la ni?". Then aku senyum. Malangnye malam "date" die x dapat hadir sebab die kene lepak ngan geng-geng die. Too shame. So malam tu aku lepak ngan kawan aku jelah isap rokok.

Kecewa kejap sebab die cancel date.
Kisah lain pulak time aku terseliuh masa main basketball. Aku terseliuh hari Rabu, so Khamis tu sehari suntuk aku tak pergi kelas. Nak suruh orang lain bawak pergi klinik, sume orang ade kelas. Kebetulan petang tu die takde kelas, jadi die lah bawak aku pergi klinik kerajaan (naik scooter ye). Sampai je klinik, doktor suruh aku pegi hospital sebab kat klinik tu xde perkhidmatan x-ray. Doktor nak call ambulan pon, dah pukul 5:00 petang time tu. Doktor kata ambulan takde dah time tu (mesti korang pelik kan, nape hospital tu xde khidmat ambulan lepas pukul 5:00 petang). So die lah tolong bawak aku pegi hospital ngan scooter die tu. Sampai je hospital, die lah papah aku ngan kaki aku yang tempang tu. Lepas tu die tolak aku ngan wheelchair pegi bilik x-ray, ambik ubat, sume die yang uruskan. Aku rasa bersalah gak sebab nyusahkan die petang tu (sebab aku ni jenis suka buat sendiri sume kerja, jenis yang jarang nak minta tolong kat orang), tapi I'm kinda enjoy spending a little private time with him. Even time kitorang kat hospital, die ade cakap kat aku ex-girlfriend die ajak die pergi pasar malam petang tu (pasar malam kan start around pukul 5:00 petang), aku siap cakap kat die tak payahlah pergi, gedik je perempuan tu. Die pun tergelak dengar aku cakap macam tu. Bile sume urusan dah sattle, alhamdulillah terseliuh biasa je. Aku sangat-sangat berterima kasih kat die. So bertambah rapat la hubungan persahabatan kitorang. Seminggu lepas tu aku dah kembali normal, boleh jalan macam biasa dah.

Masih tersenyum tatkala terkenangkan memori bersama dia.
Lagi memori best time aktiviti dinner fakulti, time tu die x dapat join sebab ade tournament hoki. Aku macam kecewa gak sebenarnya. Malam tu surprisingly die muncul singgah kejap depan dewan. Bile aku nampak je die aku terus jerit nama die, lari pada die dan terus peluk die. Ada je lecturer yang PLU jeling-jeling, but I didn't care less. Then I pulled him aside dan senyum kat die. soalan yang aku tanye, "How's the game?" dan aku serius x ingat die menang or kalah. Tapi tak kesah lah sebab malam tu die sangat sexy sebab pakai short and sleeveless shirt, dan kulit die gelap sikit sebab seharian berjemur kat padang. Aku simpan lagi gambar kitorang berdua time malam tu.

You could not saying NO to those legs.
Rapatkan hubungan kitorang? Everyday dalam kelas die akan duduk sebelah aku. Kalau lepas kelas pagi, sure kitorang akan pegi breakfast sama-sama kat gerai favourite (merempit je ngan scooter), makan roti canai, bitching and talk shit about people. Hahaha, mostly aku je,die gelak je dengar aku cerita. 

Roti canai telur bersama kuah dal sambal, kegemaran aku ni.
We are unsaperatable, unstoppable besties! I help him alot with his study. Die pernah mention kat aku, since die kawan dengan aku die dah jarang ponteng kelas. That's a good achivement. Die selalu gak put his arm around my back in class, make feel very safe. Time aku partner ngan die buat assignment kat library, itu pon best memory (rasa macam dah pernah mention kat entry sebelum ni). Kitorang duduk kat lantai (ade karpet la), boleh manja-manja ngan die, letak kepala kat bahu die sambil belek-belek buku cari info. Romantik tak? Hahaha. Dah la assignment tu aku dapat markah paling tinggi, bangga gile.

Ganjaran untuk tugasan yang cemerlang.
Okaylah, sambung lagi kat entry berikutnye. Ade 2 ke 3 memori indah lagi kot. Kalau buat list x best, So aku nak gak cerita panjang.

..........to be continue
(sabar ye)

8 comments:

  1. Untung hang Gibb ade bromance bagai. Cheq nak jugak cam tu~~
    Jeles tahap melampau ni. HAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang dh ade bf, awat nak jeles plak....

      Delete
  2. sakit tak terseliuh gibb.. tetibe tanya soklan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit la, seminggu jugak aku jalan tempang

      Delete
  3. SilentButFullMeaning12 August 2014 at 00:51

    But, dlm story ni, utk aktif sport tbalik lak, tp jln cerita yg sme, but i m not hokians...hahaa

    ReplyDelete